Ζάκυνθος, 23/05/2012   24ωρη ροή ειδήσεων από τη Ζακυνθινή επικαιρότητα, τα Ιόνια Νησιά και τους απόδημους Επτανήσιους ανά τον κόσμο.             Επικοινωνήστε με την Ημέρα

Βολές Μαρκουτσά κατά Βουλευτή, Νομαρχιακής, Μποζίκη

Θεματική κατηγορία: Πολιτική     Δημοσίευση: 02 Σεπτεμβρίου 2010

Πυρ ομαδόν στο Βουλευτή Δημήτρη Βαρβαρίγο, τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και τον υποψήφιο Δήμαρχο του κόμματος Στέλιο Μποζίκη εξαπολύει ο
Χάρης Μαρκουτσάς, ο οποίος σε δήλωση – καταγγελία αναφέρει τα εξής:
«Κύριοι, για αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημέρα τση Ζάκυνθος», στο φύλλο της Τρίτης 31.8.2010, και στη σελίδα 11, «ότι δεν έχω εκφράσει ενδιαφέρον στο να είμαι υποψήφιος στον υπό κατάρτιση συνδυασμό» και ενώ δεν είχα την πρόθεση να μιλήσω, μετά από αυτό, αναγκάζομαι να καταγγείλω τις μεθοδεύσεις του κυρίου Βουλευτή και της Νομαρχιακής Επιτροπής.
Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι,
Ως μέλος του ΠΑΣΟΚ και ένας εκ των υποψηφίων για τη στήριξη του κινήματός μας, στις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές του Δήμου Ζακύνθου πίστευα και πιστεύω ότι πρωταρχικός μας σκοπός είναι να στηρίξουμε τις επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και τις προσπάθειες που καταβάλει ο Πρόεδρός μας Γιώργος Παπανδρέου για να βγάλει την Ελλάδα από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, την οποία έχει κληρονομήσει, ανεξαρτήτως προσωπικού μας πολιτικού κόστους.
Αντί αυτού, αισθάνομαι ότι μια συμμορία ανθρώπων προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον κόσμο και το όνομα του ΠΑΣΟΚ για προσωπικό τους ιδιοτελές όφελος, αδιαφορώντας για το κόμμα, ενώ στην ουσία δεν αποδέχονται ούτε τα όργανα, ούτε τα σύμβολα, αλλά ούτε και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
Αυτή μου την ανησυχία την στηρίζω στα εξής γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διαδικασία επιλογής του υποψήφιου Δημάρχου:

1. Από τους δέκα που καταθέσαμε υποψηφιότητα και κατά το διάστημα που συζητούσαμε με ποιο τρόπο θα επιλεγεί τελικά ο υποψήφιος, ο μόνος που δήλωσε στις εφημερίδες ότι «δεν αποδέχεται να αξιολογηθεί από τα όργανα του κόμματος», ήταν ο κύριος Μποζίκης και ξεκαθάρισε ότι, αν θα συμβεί κάτι τέτοιο, θα κατεβεί ανεξάρτητος στις εκλογές. Θα ήθελα να μας εξηγήσετε, τώρα πια εσείς, κύριε Βουλευτά αλλά και η Νομαρχιακή Επιτροπή, γιατί δεχτήκατε αυτήν του την απειλή προς το κόμμα και τα όργανα και δεν τον αποκλείσατε, ακαριαία, από τις διαδικασίες.
Κύριε Βουλευτά, τι ήταν αυτό ακριβώς που φοβηθήκατε;
2. Γιατί, στη συνεχεία, κύριε Βουλευτά, εσείς και η Νομαρχιακή Επιτροπή συρθήκατε στα θέλω τού ενός υποψηφίου, δηλαδή του κυρίου Μποζίκη και δεν κάνατε πίσω στις προκριματικές εκλογές, ενώ βλέπατε ότι αρχίζει η διάσπαση της συνοχής των υπολοίπων υποψηφίων; Και από δέκα που ήμαστε, αρχικά, καταλήξαμε να μείνουμε πέντε. Πράγμα το οποίο, όπως καταλαβαίνετε, εκ των πραγμάτων, θα άφηνε πικρίες στους υπολοίπους υποψηφίους, αλλά θα διατάραζε τη συνοχή της κοινωνίας του ΠΑΣΟΚ.
Κύριε Βουλευτά, σε τι εξυπηρετούσε αυτό το ΠΑΣΟΚ;
3. Και, ενώ τελικά προχωρήσαμε στις προκριματικές, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, ημέρα Τετάρτη, και ενώ είχαμε παραλάβει τα ψηφοδέλτια από το κόμμα και είχαμε ξεκινήσει τις επαφές μας με τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ και όλα κυλούσαν φυσιολογικά, δέχομαι ένα τηλεφώνημα από το Γραμματέα της Νομαρχιακής για μια συνάντηση που είχε αποφασιστεί να πραγματοποιηθεί, στο Ξενοδοχείο Παλατινό, από τη Νομαρχιακής Επιτροπής και τη Δημοκρατική Αριστερά.
Στη συνάντηση παρευρίσκοντο από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ο Γραμματέας κ. Κορφιάτης Διονύσιος και το μέλος κ. Φεραδούρος Ιωάννης, οι κ.κ. Κομιώτης Γιάννης και Μπετίνης Στάθης. Από τη Δημοκρατική Αριστερά οι κ.κ. Κλαυδιανός, Βαρβαρίγος, Αρμένης και Βουτσινάς. Και από εμάς, τους υποψηφίους, εγώ και οι κ.κ. Βόσσος-Δασκαλάκης Παναγιώτης, Κολύρης Παναγιώτης και Κυβετός Διονύσιος, ενώ έλειπε από τη συνάντηση ο κ. Μποζίκης Στέλιος.
Στη συζήτηση αυτή, και ενώ δεν την γνώριζαν τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ, μας τέθηκε το θέμα ότι, για να συνεργαστεί μαζί μας η Δημοκρατική Αριστερά, θα έπρεπε να υπογράψουμε μια κοινή διακήρυξη, όπως επίσης να εκτυπωθούν καινούργια ψηφοδέλτια, χωρίς τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ και να φτιαχτεί μια διευρυμένη επιτροπή, η οποία θα κάνει τις εκλογές και θα ανακηρύξει τον υποψήφιο Δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ.
Σε αυτήν την πρόταση συμφώνησαν οι κύριοι της Νομαρχιακής Επιτροπής και οι κ.κ. Κολύρης και Κυβετός, ενώ εγώ και ο κ. Βόσσος – Δασκαλάκης διαφωνήσαμε κάθετα, διότι πιστεύαμε ότι δεν είναι δυνατόν να βγει το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ από μια κομματική διαδικασία.
Η προσπάθεια αυτή, όμως, δεν τελείωσε εκεί, γιατί, την επόμενη μέρα, δεχόμουνα συνεχώς τηλεφωνήματα από τη γραμματεία της Νομαρχιακής Επιτροπής να μην μοιράζω ψηφοδέλτια και μου ζητούσαν να αποφασίσω αν θα συνεχίσω να είμαι υποψήφιος στο καινούργιο ψηφοδέλτιο, διότι ήταν σίγουροι ότι η επιτροπή ανάδειξης υποψηφίων θα δεχόταν το αίτημα, μιας και με αυτό, όπως μου έλεγαν, είχε συμφωνήσει εκτός από τους τρεις συνυποψηφίους μου (Μποζίκη, Κολύρη, Κυβετό) η Νομαρχιακή Επιτροπή, ο κύριος Βουλευτής και η υπεύθυνη για τη Ζάκυνθο στα κεντρικά. Το ίδιο ακριβώς ζητούσαν και από τον κύριο Βόσσο – Δασκάλακη.
Η πίεση αυτή σταμάτησε, αργά το βράδυ της Πέμπτης, όπου και μας ανακοίνωσαν ότι το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό από τον κύριο Τσούρα.
Θέλω να σας πω ότι ήταν η μεγαλύτερη ευχαρίστηση που θα μπορούσα να αισθανθώ, διότι δικαιώθηκα από τα όργανα του κόμματος για τα πιστεύω μου.
Κύριε Βουλευτά, τι γνωρίζετε εσείς για όλα αυτά;
Κύριε Βουλευτά, ποια είναι η θέση σας για αυτά που συμβαίνουν;
Κύριε Βουλευτά, πιστεύετε ότι στις κομματικές διαδικασίες υπάρχει κάτι
που να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από το ΠΑΣΟΚ;
4. Το αποκορύφωμα όλων αυτών ήρθε στη συνάντηση που είχαμε, την Κυριακή, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο Βουλευτής, η Νομαρχιακή Επιτροπή και οι πέντε συνυποψήφιοι.
Τότε, έμαθα ότι, κατά το διάστημα της εβδομάδας που είχε μεσολαβήσει από τις εκλογές, οι τρεις συνυποψήφιοί μου (Μποζίκης, Κολύρης, Κυβετός) είχαν συναντηθεί, κατ’ επανάληψη, και είχαν συμφωνήσει σε ορισμένες αρχές, όπως επίσης ότι είχαν συνυπογράψει και ένα μνημόνιο των συμφωνηθέντων.
Εκεί άρχισα να καταλαβαίνω ότι κάποιος είχε αποφασίσει να φτιάξει την ομάδα των τριών.
Τότε, ρώτησα το κύριο Μποζίκη, ως επικεφαλής των τριών, όπως παρουσιαζόταν, ποια θα είναι η στάση τους, αν εκλεγούν, στην αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων που θα συναντήσουν στον ενιαίο Δήμο Ζακύνθου, (μιας και ο Δήμος Ζακυνθίων είναι κλειστός, εδώ και ένα μήνα, με τους υπαλλήλους να είναι απλήρωτοι), αν η κυβέρνηση αναγκαστεί, λόγω τρόικας, να μειώσει ακόμα περισσότερο της επιχορηγήσεις προς τους Δήμους.
Η απάντησή του ήταν ότι θα καταγγείλει τον Πρωθυπουργό.
Τότε, τους είπα ότι εγώ δεν έχω σχέση με έναν τέτοιο συνδυασμό, γιατί σέβομαι το χώρο, στον οποίο βρίσκομαι, και πιστεύω ότι προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το κόμμα, για να πάρουν τον ενιαίο Δήμο και, στη συνέχεια, να εκβιάζουν τη Κυβέρνηση ότι, αν δεν τους στέλνει χρήματα, θα έχει πολιτικό κόστος. Λογική με την οποία δε συμφωνώ.
Στη συνέχεια και με εισήγηση του κυρίου Μποζίκη αποφασίστηκε να φτιαχτεί μια επιτροπή αξιολόγησης από το Βουλευτή, το Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, τους τρεις συνυποψήφιους (Μποζίκη, Κολύρη, Κυβετό), και κάποιους που θα τους επιλέξουν αυτοί.
Η επιτροπή αυτή θα αξιολογεί και θα αποφασίζει για το ποιος έχει τις προϋποθέσεις και είναι κατάλληλος να μπει στο ψηφοδέλτιο.
Ο κύριος Βόσσος – Δασκάλακης ζήτησε να μπει και αυτός στην επιτροπή αξιολόγησης ως συνυποψήφιος τους και τηρώντας τα προσυμφωνηθέντα. Ότι, δηλαδή, θα είμαστε όλοι μαζί όποιος και αν βγει πρώτος στις προκριματικές.
Τότε, πήρε το λόγο ο κύριος Μποζίκης και του απάντησε ότι όχι μόνο δεν έχει θέση στην επιτροπή, αλλά θα αξιολογηθεί και η υποψηφιότητά του, και πιστεύει ότι θα αξιολογηθεί θετικά.
Θέλω να γνωρίζετε ότι σε αυτήν την αλαζονική συμπεριφορά του κυρίου Μποζίκη δεν πήρε θέση ο κύριος Βουλευτής, με αποτέλεσμα, όπως καταλαβαίνετε, ούτε και στον κύριο Βόσσο -Δασκάλακη άφησαν περιθώριο συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο.
Κύριε Βουλευτά, πώς δέχεστε να αξιολογήσουν το κύριο Βόσσο -Δασκαλάκη, ο οποίος δε συμφώνησε να βγει ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ από τα ψηφοδέλτια, αυτοί που και τον ήλιο δέχτηκαν να βγάλουν αλλά και δεν αποδέχονται να αξιολογηθούν από το όργανα του κόμματος;
Κύριε Βουλευτά, γιατί, ενώ ήσαστε παρών, δεν επιβάλατε στην ομάδα των τριών να μπει και ο κύριος Βόσσος – Δασκάλακης;
5. Στη συγκεκριμένη συνάντηση ενημέρωσα τον κύριο Βουλευτή ότι ένα μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής σε συζήτηση που είχαμε μαζί και με άλλους συμπολίτες μας σε καφετερία της Ζακύνθου, είπε ότι « ο προεδρός μας και Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα φύγει με ελικόπτερο από την Ελλάδα αν συνεχίσει να παίρνει τέτοια μέτρα για τους Έλληνες».
Πράγμα το οποίο επιβεβαίωσε και ο ίδιος ότι είπε, αφού ήταν παρών, συνεχίζοντας να εμμένει στην άποψή του.
Κύριε Βουλευτά, θα ήθελα να ξέρω πού στηρίζετε ένα μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής και εκφράζεται με τέτοιο τρόπο για τον Πρόεδρο του Κινήματος και ποια είναι η άποψη σας για αυτή του την συμπεριφορά.
Κύριε Βουλευτά, τι έχετε κάνει για αυτό έως σήμερα;
Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι, μετά από όλα αυτά, καταγγέλλω τις μεθοδεύσεις του κυρίου Βουλευτή και της Νομαρχιακής Επιτροπής, οι οποίες κατάφεραν να διασπάσουν τη συνοχή των δέκα υποψηφίων, με αποτέλεσμα, σήμερα να υπάρχουν δύο ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ για το Δήμο Ζακύνθου, του κ. Μποζίκη και του κ. Αντίοχου.
Καλώ το ΠΑΣΟΚ να μην αφήσει να συμβούν τα ίδια και στην Περιφέρεια, αλλά να κάνει αυτό, το οποίο δεν έκανε στο Δήμο, δηλαδή, να καλέσει όλους τους υποψηφίους στην Αθήνα και μέσα από μια διαλογική συζήτηση να αποφασίσει το κεντρικό ΠΑΣΟΚ ποιος θα είναι ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης, οι υπόλοιποι να επιστρατευτούν να είναι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι και έτσι να πάει το ΠΑΣΟΚ, ενωμένο, τουλάχιστον στην Περιφέρεια».

ΧΡΗΣΙΜΑ




Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook για να σχολιάσετε το άρθρο