Ακριβώς ένας μήνας απομένει για τη σέντρα στη Δ’ Εθνική κατηγορία. Μια κατηγορία που από πολλούς “ειδήμονες” χαρακτηρίζεται κάθε χρόνο και πιο αποδυναμωμένη. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρώτες κινήσεις των ομάδων ήταν συντηρητικές. Τα σωματεία του Περιφερειακού Πρωταθλήματος κινούνται νωχελικά, αφού οι διοικήσεις έχουν καταλάβει ότι το να βάνεις κάθε χρόνο το… χέρι στην τσέπη, χωρίς αντίκρισμα, αφ ενός μπορείς να σου δώσει χαρά δημιουργώντας μια δυνατή ομάδα, αφ ετέρου όμως η εν λόγω χαρά είναι εφήμερη και δεν έχει αντίκρισμα από την πολιτεία και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που έχουν υπονομεύσει αρκετά τις ερασιτεχνικές κατηγορίες.
Στο προσεχές Πρωτάθλημα και τον 6ο όμιλο η κατάσταση που προαναφέραμε δεν αποτελεί κάτι πρωτόγνωρο. Κάθε άλλο. Ούτε πολλά χρήματα δαπανήθηκαν, ούτε έδειξαν τα διοικητικά συμβούλια ότι έχουν μεγάλη διάθεση για να κατεβάσουν τις ομάδες τους. Δεν είναι τυχαίο που η συμμετοχή αρκετών ομάδων κρίθηκε τελευταία στιγμή. Τελικά όλες δήλωσαν παρούσες, όμως τίποτα δεν μας δίνει το δικαίωμα να ισχυριστούμε ότι το Πρωτάθλημα θα τελειώσει με 17 σωματεία – όσα δήλωσαν δηλαδή συμμετοχή.
Η πραγματικότητα είναι ότι μονάχα ο Τριταϊκός, ο Αστέρας Αμαλιάδας, ο Ατρόμητος Λάππα και 1-2 ομάδες ακόμη κινήθηκαν έντονα. Αυτές δείχνουν ότι θα διεκδικήσουν και θέση στην 4αδα, ενώ πληροφορίες από τη Σπάρτη κάνουν λόγο για ανθρώπους με οικονομική επιφάνεια και κύρος – έτοιμοι να μπουν στα βαθιά, για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς του σωματείου.
Περιορισμένα κινήθηκαν όλα τα σωματεία της Μεσσηνίας. Ο Πάμισος έκανε πολλές περικοπές και με νέο δ.σ. ξεκινά με στόχο την παραμονή, ενώ μεγάλο ξεσκαρτάρισμα υήρξε στην Εράνη που δύσκολα θα κάνει ξανά την περυσινή πορεία. Η Καλαμάτα που έχει όνομα, ιστορία και φανέλα είναι φυσικά υπολογίσιμη, ενώ ερωτηματικό παραμένει η νέα ομάδα που συστάθηκε έπειτα από συγχώνευση ανάμεσα στον Αχιλλέα Καμαρών και τον Εθνικό Πατρών. Το Ζαβλάνι και η Αχαϊκή θα κοιτάξουν απλά να μην κινδυνεύσουν, ενώ “γρίφος” παραμένουν οι Κροκεές που κράτησαν ένα μεγάλο μέρος του βασικού τους κορμού.
Απρόβλεπτες είναι οι ομάδες Εθνικός Σαγεΐκων και Διαγόρας Βραχνεΐκων που έχουν για άλλη μια σαιζόν στόχο την παραμονή και αν κριθεί εφικτό, ένα καλό πλασάρισμα στην τελική κατάταξη. Παράλληλα δύσκολο δείχνει το σενάριο να βγάλει τη σαιζόν ο Ολυμπιακός Κεφαλονιάς.
Όσο για τον Αστέρα Μαχαιράδου, οι περισσότεροι γνωρίζετε πως θα κατέβει το σωματείο του Δήμου Αρτεμισίων. Χρήματα πολλά δεν υπάρχουν, η διοίκηση έκανε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του ρόστερ. Η πρόσφατη απόκτηση του Τσάνη φέρνει έναν άνεμο αισιοδοξίας στο Μαχαιράδο που θα έχει την εικόνα μιας αξιόμαχης ομάδας.
Παίκτες που ξέρουν την κατηγορία υπάρχουν, όπως θα υπάρχει και καινούριο γήπεδο.



