Ζάκυνθος, 11/02/2012   24ωρη ροή ειδήσεων από τη Ζακυνθινή επικαιρότητα, τα Ιόνια Νησιά και τους απόδημους Επτανήσιους ανά τον κόσμο.             Επικοινωνήστε με την Ημέρα

Είπε το “ναι” η Νομαρχία για τα υποκατάστατα

Συντάκτης: Γιώργος Γκόγκος    Θεματική κατηγορία: Κοινωνία     Δημοσίευση: 20 Αυγούστου 2010

Θετική ήταν η γνωμοδότηση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, αναφορικά με τη μονάδα υποκαταστάτων, ένα θέμα που προωθεί το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Ζακύνθου “Η ΣΤΟΡΓΗ”, μιας και το Υπουργείο Υγείας έχει την πρόθεση να δημιουργήσει τέτοιες δομές στις περιφερειακές περιοχές.
Το “παρών” στη συνεδρίαση του σώματος, έδωσαν ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της “Στοργής”, Νίκος Λογοθέτης, καθώς και ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου, Τίμος Στραβοπόδης, οι οποίοι τόνισαν πως η δημιουργία μιας τέτοιας μονάδας στη Ζάκυνθο είναι απαραίτητη, αφού μπορεί να βοηθήσει πάνω από 200 εξαρτημένους συνανθρώπους μας.
“Τα τελευταία έξι χρόνια προσπαθούμε να κάνουμε κάτι στη Ζάκυνθο, ούτως ώστε να βοηθήσουμε όσους είναι εξαρτημένοι από τα ναρκωτικά. Κυρίαρχος σκοπός μας είναι να απεμπλακούν οι νέοι από τις βλαβερές αυτές ουσίες. Έχουμε παρατηρήσει ότι υπάρχουν μεγάλες λίστες αναμονής στις Μονάδες Υποκαταστάτων των άλλων περιοχών, με αποτέλεσμα οι νέοι να απογοητεύονται και να μη βρίσκουν διέξοδο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αντινομάρχη και μέλος του Δ.Σ. της “ΣΤΟΡΓΗΣ”, Διονύση Παλλαδινό, για την στήριξη που μάς παρέχει όλο αυτό το διάστημα. Η συμβολή του είναι καθοριστική. Παράλληλα, ευχαριστώ και τη Νομαρχία, επειδή μάς έδωσε τα χρήματα που είχε υποσχεθεί και έτσι μπορέσαμε να λειτουργήσουμε” υπογράμμισε ο κ. Λογοθέτης.
Από ΄κει και πέρα, ο νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, Τάκης Κεφαλληνός, εξέφρασε τη διαφωνία του με τη φιλοσοφία του ΟΚΑΝΑ, που διαχωρίζει τα ναρκωτικά σε “σκληρά” και “μαλακά”, ενώ πρόσθεσε πως οι ποινές για όσους κάνουν εμπόριο θα πρέπει να είναι αυστηρότερες. Παράλληλα, τόνισε ότι το ΚΚΕ θέλει ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος, και όχι δημιουργία μονάδων με υποκατάστατα, διότι δίνεται πρόσκαιρη λύση.
“Αν ήθελε η Πολιτεία να αντιμετωπίσει πραγματικά το πρόβλημα των ναρκωτικών, θα το είχε κάνει. Τα ναρκωτικά, όμως, παράγουν κέρδος και έτσι δεν είναι εύκολη η επίλυση του ζητήματος. Εμείς, επιθυμούμε να γίνουν αυστηρότερες οι ποινές για τους εμπόρους ναρκωτικών ουσιών, όμως διαφωνούμε με όσους υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να εκτελούνται” σημείωσε ο κ. Κεφαλληνός.

ΧΡΗΣΙΜΑ




Σχολιάστε το άρθρο αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook