Ζάκυνθος, 22/05/2012   24ωρη ροή ειδήσεων από τη Ζακυνθινή επικαιρότητα, τα Ιόνια Νησιά και τους απόδημους Επτανήσιους ανά τον κόσμο.             Επικοινωνήστε με την Ημέρα

Δίκτυο συνεργασίας προωθεί το ΤΕΙ Ιονίων Νήσων

Θεματική κατηγορία: Κοινωνία     Δημοσίευση: 19 Αυγούστου 2010

Συνάντηση με τους καθηγητές των δύο τμημάτων του ΤΕΙ Ζακύνθου είχαν, το βράδυ της Τρίτης, στην ταβέρνα “Αυριακός”, τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τα οποία έχουν ως στόχο να ευαισθητοποιήσουν όλη τη Ζακυνθινή κοινωνία για την εύρυθμη λειτουργία των δύο σχολών.
Ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων και Ζακυνθινός στην καταγωγή, Γιάννης Δραγώνας, μίλησε στην εφημερίδα μας για αυτή τη συνάντηση, καθώς και για τους στόχους που έχει θέσει η νέα διοίκηση. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν τα δύο τμήματα, αφού “έχουν ανταγωνιστικό πρόγραμμα σπουδών”.
“Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια συγκέντρωση, έχοντας ως σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των καθηγητών των Πανεπιστημίων και των τεχνολογικών ιδρυμάτων, γνωρίζοντας ότι από τις θέσεις που κατέχουν μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην ενδυνάμωση και στη στήριξη των τμημάτων του ΤΕΙ Ζακύνθου. Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι και ευτυχείς, που σε αυτή την πρόσκληση ανταποκρίθηκαν όλοι. Το “παρών” έδωσαν ο Μητροπολίτης Ζακύνθου, κ. Χρυσόστομος, ο Βουλευτής του νησιού, Δημήτρης Βαρβαρίγος, ο Αντινομάρχης, Διονύσης Παλλαδινός και ο πρόεδρος του ΕΘΠΖ, Δρόσος Κουτσούμπας. Ευχαριστούμε τους καθηγητές των τμημάτων του ΤΕΙ Ζακύνθου, που βρέθηκαν μαζί μας. Αποτελούν τους κύριους εκφραστές του εκπαιδευτικού έργου που επιτελεί το ΤΕΙ. Στη Ζάκυνθο λειτουργούν δύο τμήματα, που είναι άριστα σχεδιασμένα. Το Τμήμα Τεχνολογίας Περιβάλλοντος, το οποίο λειτούργησε για πρώτη φορά το 2003 και αριθμεί 500 εγγεγραμμένους φοιτητές και το Τμήμα Προστασίας και Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς, το οποίο λειτουργεί από το 2009 και έχει 170 εγγεγραμμένους φοιτητές. Η ενίσχυση και η ανάδειξη των τμημάτων αυτών, μέσα σε ένα ανταγωνιστικό εκπαιδευτικό περιβάλλον και σε ένα οικονομικό κλίμα, το οποίο ομολογουμένως είναι δύσκολο, είναι επιτακτική ανάγη. Έχει αναμφίβολα την ανάγκη ευρύτερης στήριξης, πόσω μάλλον όταν ακούγονται σκέψεις για αλλαγές, στα πλαίσια του νέου εκπαιδευτικού χάρτη. Ζητήσαμε από τους Πανεπιστημιακούς καθηγητές να βοηθήσουν τα τμήματα αυτά με διαλέξεις, με διδασκαλία στα τμήματα, καθώς και με τη δημιουργία και προώθηση συνεργασιών σε επίπεδο έρευνας και μεταπτυχιακών σπουδών μεταξύ των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Όλα αυτά θα δώσουν μια σημαντική ώθηση στην αναβάθμιση του ΤΕΙ μας. Όσον αφορά τους εκλεγμένους εκπροσώπους της Ζακυνθινής κοινωνίας, θέλουμε να στηρίζουν το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα του νησιού μας και τους φοιτητές του, αντιμετωπίζοντάς τους όχι ως χρηματοδότες, αλλά σαν φοιτητές ενός επιστημονικού ιδρύματος. Ελπίζω να ευοδωθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί. Εξάλλου, το μέλλον και η τύχη του ΤΕΙ Ζακύνθου είναι ευθύνη όλων μας. Επισημαίνω ότι δεν υπάρχει θέμα κατάργησης των δύο τμημάτων, δεδομένου ότι αφενός έχουν ανταγωνιστικό πρόγραμμα σπουδών και αφετέρου έχει γίνει άψογος σχεδιασμός” σημείωσε ο κ. Δραγώνας.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Αθηναϊκό Τύπο, τους επόμενους μήνες πρόκειται να γίνει οικονομικός και διαχειριστικός έλεγχος στο ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, ένα ζήτημα βέβαια που αφορά τις προηγούμενες διοικήσεις, και όχι τη σημερινή.

ΧΡΗΣΙΜΑ




Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook για να σχολιάσετε το άρθρο