Ζάκυνθος, 09/02/2012   24ωρη ροή ειδήσεων από τη Ζακυνθινή επικαιρότητα, τα Ιόνια Νησιά και τους απόδημους Επτανήσιους ανά τον κόσμο.             Επικοινωνήστε με την Ημέρα

Πρώτευσε η Γαζέα στις καλοκαιρινές διοργανώσεις

Συντάκτης: Κώστας Μάργαρης    Θεματική κατηγορία: Αθλητισμός     Δημοσίευση: 18 Αυγούστου 2010

Σε αγώνες προετοιμασίας ενόψει των μεγάλων… ραντεβού που επίκεινται υποβάλλεται η μαραθονοδρόμος της ΑΓΕΖ Μάγδα Γαζέα. Η Μάγδα πριν από μερικές εβδομάδες αναδείχθηκε πρώτη (26.40) στην απόσταση των 7,5 χιλιομέτρων στη διοργάνωση Δαϊκλής 2010. Με απλό και γλαφυρό τρόπο ο συντάκτης του αθλητικού site runningnews Αλέξης Τζανής περιγράφει την εμπειρία που έζησε, μέσα από την πρόσφατη διοργάνωση.
“Στο Μάνεσι βρεθήκαμε για να γιορτάσουμε οι δρομείς την ανεμελιά και την ξεγνοιασιά του καλοκαιριού. Η υποδοχή ζεστή φιλόξενη ξεκίνησε από νωρίς στο σπίτι της ψυχής της διοργάνωσης Ηλία Νικολόπουλου. Κρασί, τσίπουρο και καλός μεζές ήταν το μήνυμα για το τη θ’ ακολουθούσε. Αργότερα στην πλατεία όλα ήταν έτοιμα από τον διοργανωτή Α.Ο.Μάνεσι και την υποστήριξη της ΛΕ.ΜΟ.ΜΑ με την δυναμική πρόεδρο Ναρκίσσα Παναγοπούλου και τον Γιώργο Παναγόπουλο να έχουν δώσει λύση σε όλα αυτά που θ’ ακολουθούσαν. Ο Σ.Δ.Υ.Μεσσηνίας οργανωτικά, επικοινωνιακά και αγωνιστικά παρών. Οι χορηγοί με την υποστήριξη τους έδωσαν το σύνθημα να ξεκινήσει ο αγώνας. Επιβίβαση στο λεωφορείο για το Αριστομένη και από εκεί φύγαμε για την επιστροφή. Διασχίζοντας τις ομορφιές του τόπου με τα προϊόντα της Μεσσηνιακής γης να μας κλείνουν το μάτι φθάσαμε στο τέρμα όπου η ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί από από τα κομφετί, τα καπνογόνα, τις κόρνες, την μουσική που ανέβαζε το κέφι και τις σαμπάνιες που έρεαν άφθονες σε όλους τους τερματίζοντες είχαν δημιουργήσει ένα ξεχωριστό καλοκαιρινό τερματισμό με κέφι και ζωντάνια δείχνοντας ότι στη περίοδο αυτή βρισκόμαστε σε διακοπές σώματος και ψυχής ενόψει των δύσκολων καιρών που θ’ επακολουθήσουν.
Αγωνιστικά: Χαμόδρακας Γιάννης και Νικολόπουλος τερμάτισαν μαζί με τον Ηλία να είναι εκτός συναγωνισμού ακολουθούμενοι από τους Κανελλόπουλο Γιώργο και Σερεμέτη Στέφανο. Στις γυναίκες ιδιαίτερη χαρά έδωσε η παρουσία της πρωταθλήτριας μαραθωνίου Μάγδας Γαζέα που προετοιμάζεται στην ευρύτερη περιοχή για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα με δεύτερη τη Σταυρούλα Μπάκα και τρίτη τη Γιώτα Χριστοπούλου. Υπήρξε και κατηγορία Μάνεσι με νικητές τους Θεοδωρακόπουλο Αγγελο, Γραμματικόπουλο Γιάννη, Νικολόπουλο Αλέξανδρο. Παράλληλα έγιναν οι αγώνες για τα μικρά παιδιά που βρέθηκαν εκεί δίνοντας ξεχωριστή ομορφιά στον αγώνα. Απονομές και βραβεύσεις ήταν αυτό που έκλεισε το αγωνιστικό μέρος.
Ιδιαίτερη στιγμή η απονομή στις μικρές φίλες από την Μάγδα Γαζέα από το παρόν στο μέλλον του αθλητισμού, ενώ στους μικρούς φίλους την απονομή έκανε το μέλος του Σ.Δ.Υ Αθηνών Νίκος Τελατινίδης. Τιμητική απονομή με έκδηλη συγκίνηση είχαμε στο βετεράνο Ξενόγιαννη Βασίλειο από τον Ηλία Νικολόπουλο. Ακολούθησε φαγοπότι με τοπικά προϊόντα που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές σε όμορφο χώρο δίπλα στον τερματισμό.
Μετά τραγούδι και χορός που έφθασε μέχρι το δημόσιο δρόμο δίνοντας το μήνυμα ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο αγώνας αλλά και πολιτιστικό κομμάτι της ζωής μας.
Καλά αγωνιστικά χιλιόμετρα και καλό υπόλοιπο καλοκαιριού”.
Λίγες ημέρες αργότερα στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, στις Βάσσες της Φιγαλείας πραγματοποιήθηκε, άλλος ένας αγώνας προετοιμασίας δεκατεσσάρων χιλιομέτρων. Η Γαζεά κατέλαβε την πρώτη θέση ακόμη και στη γενική κατάταξη (συμμετείχαν και άνδρες), με χρόνο 49.36
Η Γαζέα βρίσκεται στη Βύτινα Αρκαδίας, αφού προετοιμάζεται για τον ημιμαραθώνιο που θα γίνει στις 25 Σεπτέμβρη στο Άκτιο της Βόνιτσας. Εκεί θα συμμετάσχουν πολλοί καλοί μαραθωνοδρόμοι. Μην ξεχνάμε και τον Αλεξάνδριο δρόμο, ο οποίος θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη στις 10 Οκτωβρίου και θα είναι απόσταση 20 χιλιομέτρων.
Επίσης στις 31 Οκτωβρίου είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Αθήνα. Η Μάγδα μαζί με τον προπονητή της Νίκο Ακτύπη θα επιστρέψουν στο νησί στις 26 Αυγούστου.

ΧΡΗΣΙΜΑ




Σχολιάστε το άρθρο αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook