Θέμα της Νομαρχίας και από εκεί και μετά του Πρωτοδικείου, αν έχουν κατατεθεί σ’ αυτό τα απαραίτητα χαρτιά, είναι ο ορισμός τιμής απαλλοτρίωσης για το κτήριο Βούρτση, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην “Ήμερα” η προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας, Αγγελική Ζουρμπάνου.
Η καταγραφή του χώρου ολοκληρώθηκε από την Υπηρεσία που εξέδωσε προσωρινή τιμή κατεδάφισης, την οποία κατέθεσε στη Νομαρχία, η οποία με τη σειρά της πρέπει να απευθυνθεί στο Πρωτοδικείο.
“Η Νομαρχία μας κάλεσε να προχωρήσουμε σε μια πρώτη εκτίμηση για την τιμή απαλλοτρίωσης του κτηρίου Βούρτση, διαδικασία την οποία ολοκληρώσαμε, πριν από περίπου 20 μέρες.
Εμείς δώσαμε την αρχική τιμή, ανάλογα και και τη ζώνη στην οποία βρίσκεται το κτίσμα και τώρα πρέπει το θέμα να σταλεί από τη Νομαρχία στο Πρωτοδικείο που θα ορίσει δικάσιμο για την έκδοση προσωρινής τιμής. Αν εκδοθεί προσωρινή τιμή, μπορεί η Νομαρχία αν καταβάλει το ποσό που θα αναφέρει το Δικαστήριο, να κατεδαφίσει το κτήριο”, τόνισε.
Όπως εξήγησε η προϊσταμένη, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση έχει δικαίωμα να προχωρήσει στην κατεδάφιση του κτηρίου μόλις ανακοινωθεί η απόφαση του Δικαστηρίου, που θα λάβει υπ’ όψη του και άλλους παράγοντες. Αν ο ιδιοκτήτης από την πλευρά του διαφωνεί, μπορεί να προσφύγει και σε άλλα δικαστήρια όμως, σύμφωνε με την ίδια, το θέμα βρεθεί στην τελική ευθεία και δεν εμπλέκεται πλέον πουθενά η Υπηρεσία της.




