
Συνάντηση περιμένουν και συνάντηση δεν “βλέπουν” οι κάτοικοι του Καλαμακίου και του Βασιλικού, οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα επιθυμούν να θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στον νέο πρόεδρο του Εθνικού Θαλασσίου Πάρκου, Δρόσο Κουτσούμπα, όμως δεν έχει οριστεί ακόμη η ημέρα και η ώρα που θα γίνει αυτό το ραντεβού.
Ο κ. Κουτσύμπας είχε επικοινωνήσει μαζί τους, αναφέροντας ότι η συνάντηση θα γίνει είτε στις 7, είτε στις 8 Μαρτίου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε, μιας και ο πρόεδρος του Πάρκου δεν ήρθε στο νησί.
Όπως γίνεται αντιληπτό, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες των δύο περιοχών βρίσκονται σε απόγνωση, αφού γνωρίζουν πολύ καλά πως οι συνεχόμενες αναβολές δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους.
Ωστόσο, οι κάτοικοι αποφάσισαν να δώσουν κι΄ άλλο χρονικό περιθώριο στον κ. Κουτσούμπα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι πρόθεσή τους δεν είναι να έρθουν σε σύγκρουση με τον Φορέα Διαχείρισης των παραλιών ωοτοκίας, αλλά επιθυμούν να βρεθεί μια λύση που θα συνδυάζει την προστασία της θαλάσσιας χελώνας και τη δική τους ύπαρξη στις προστατευόμενες περιοχές.
Οι κάτοικοι θέλουν δύο πράγματα: Α) Να γίνει διάλογος με τον πρόεδρο και Β) Αμέσως μετά να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πάρκου, προκειμένου να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις. Οι εκπρόσωποι των δύο περιοχών έχουν ζητήσει να παρευρίσκεται και αντιπροσωπεία των κατοίκων στη συνεδρίαση, δεδομένου ότι ο νέος πρόεδρος συνεχίζει την τακτική της κ. Καραγκούνη-Κύρτσου, η οποία δεν επέτρεπε στα μέσα ενημέρωσης να παρευρίσκονται, επομένως ο κόσμος δεν μπορούσε να ενημερωθεί λεπτομερώς για το τί συνέβη, διότι οι συνεδριάσεις γινόταν κεκλεισμένων των θυρών.
Κυρίαρχος στόχος των κατοίκων είναι να μην εφαρμοστεί, σε καμία περίπτωση, το πενταετές διαχειριστικό πρόγραμμα που προωθεί το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο. Οι κάτοικοι αντιπροτείνουν να γίνει μονοετές διαχειριστικό πρόγραμμα και να υπάρξουν βελτιώσεις σε διάφορα θέματα, όπως είναι η παραμονή των τουριστών στις παραλίες για περισσότερη ώρα.




