Ζάκυνθος, 11/02/2012   24ωρη ροή ειδήσεων από τη Ζακυνθινή επικαιρότητα, τα Ιόνια Νησιά και τους απόδημους Επτανήσιους ανά τον κόσμο.             Επικοινωνήστε με την Ημέρα

Δ. Ακτύπης: “Να γίνει και νέος διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο”

Συντάκτης: Σπύρος Μπέτσης    Θεματική κατηγορία: Πολιτική     Δημοσίευση: 05 Μαρτίου 2010

Την αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των φορέων για την ο0μαλή λειτουργία του Δήμου Ζακυνθίων, εξέφρασε ο Δήμαρχος, Διονύσης Ακτύπης, μετά και τη συνάντηση στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Υφυπουργό, Γ. Ντόλιο.
Εκεί, για ακόμη μία φορά έγινε αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στο μητροπολιτικό Δήμο, παρουσία του Βουλευτή, Δημήτρη Βαρβαρίγου, του επικεφαλής της μειοψηφίας, Στάθη Μπετίνη και εκπροσώπων των εργαζομένων. Επιπλέον, συμφωνήθηκε να προχωρήσει δέσμη τεσσάρων μέτρων και συγκεκριμένα, να εφαρμοστεί από το Ταμείο Παρακαταθηκών, η δικαστική απόφαση για μείωση του ποσού της παρακράτησης των ΚΑΠ (δόση 35.000€), έναντι του δανείου της Πειραιώς και άλλων χρεών του Δήμου, να εγκριθεί έκτακτη επιχορήγηση και να πραγματοποιηθεί νέος διαχειριστικός έλεγχος για την περίοδο 2003-2007.
Τα μέτρα χαρακτηρίστηκαν θετικά και από τον Δήμαρχο, που με δηλώσεις του στην “Ημέρα”, αναφέρθηκε αναλυτικά στην κατάσταση που επικρατεί στον ΟΤΑ, σημειώνοντας ότι η συζήτηση με τον κ. Ντόλιο διεξήχθη σε πολύ θετικό κλίμα.
“Μετά όσα προβλήματα υπέστη ο Δήμος, εξήγησα στον Υφυπουργό, ότι δεν μπορούμε να κάνουμε καμία μεταφορά χρημάτων από άλλο κωδικό στον κωδικό πληρωμών των εργαζομένων, λόγος για τον οποίο σημειώνονται καθυστερήσεις στην πληρωμή τους. Άλλωστε, δεν φταίμε εμείς γι’ αυτό, αφού πανελλαδικά υπάρχουν καθυστερήσεις στην καταβολή των ΚΑΠ και όπως πληροφορούμε ακόμη και οι υπάλληλοι της Νομαρχίας, έχουν μείνει απλήρωτοι μέχρι στιγμής.
Ανέφερα επίσης, ότι λόγω αυτής της κατάστασης, έχουμε μειώσει στο έπακρο τα έξοδα και ό,τι κάνουμε επιπλέον, πραγματοποιείται από χορηγίες, συνδρομή και συμβολή τρίτων. Δεν πραγματοποιούμε καμιά επιπλέον δαπάνη”, σημείωσε ο κ. Ακτύπης, αναφερόμενος στα ζητήματα που δημιουργούνται με τις πληρωμές των υπαλλήλων.
Για τις παρακρατήσεις για το δάνειο της Πειραιώς, χαρακτήρισε αναγκαιότητα τη μείωση της δόσης προς το Παρακαταθηκών, εφόσον υπάρχει δικαστική απόφαση, λέγοντας ότι δεν ευσταθούν ορισμένες αναφορές, σύμφωνα με τις οποίες, δεν κατατέθηκε η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ζακύνθου που δικαιώνει το Δήμο, στο Ταμείο.
Παρουσίασε μάλιστα, την “έκθεση επιδόσεως” της απόφασης του Δικαστηρίου, που κατέθηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών στις 20 Ιανουαρίου 2009, σημειώνοντας ότι από τότε μέχρι και σήμερα, δεν δόθηκε καμία απάντηση στο Δήμο.
“Λέγονται πράγματα που δεν ισχύουν. Εμείς στείλαμε την απόφαση στο ταμείο και δεν ευθυνόμαστε για την κατάσταση που δημιουργήθηκε. Γίνομαι στόχος για ακόμη μία φορά, αλλά εγώ επισημαίνω ότι πρέπει να συνεργαστούμε για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε. Δεν είναι η ώρα των αντιπαραθέσεων τώρα”, είπε.
Αναφερόμενος στον διαχειριστικό έλεγχο, ο Δήμαρχος δήλωσε σύμφωνος στην εκ νέου πραγματοποίησή του για την περίοδο 2003-2007, προσθέτοντας πως έχει ληφθεί και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. “Όταν αποφασίσαμε τον νέο έλεγχο, η μειοψηφία είχε αποχωρήσει από τη συνεδρίαση. Δεν έχω καμία αντίρρηση σε αυτό το θέμα, αν ο προηγούμενος έλεγχος αμφισβητείται. Επιπλέον, κατέθεσα σχετικό αίτημα και στον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, όταν επισκέφθηκε τη Ζάκυνθο”, υποστήριξε.
Πρόσθεσε τέλος, ότι εντός των ημερών θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλες οι προτάσεις, σημειώνοντας πως τα μέτρα αναμένεται να τύχουν της γενικότερης αποδοχής.

ΧΡΗΣΙΜΑ




Σχολιάστε το άρθρο αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook