Όλοι μιλούν για την ανάγκη περισσότερης ευταξίας και γενικότερα αστυνόμευσης στην πόλη μας… Η μόνιμη απάντηση, σε τούτη την πάνδημη απαίτηση, είναι η επίκληση της δικαιολογίας της έλλειψης αστυνομικής δύναμης, στην δημοτική αστυνομία, στην ΕΛ.ΑΣ., και στο Λιμεναρχείο.
Για τους λόγους αυτούς διευρύνονται οι αρμοδιότητες της, με την επιφόρτιση καθηκόντων αποκατάστασης τσι πλατέες και τσι ρούγες. Μεταξύ άλλων, οι δημοτικοί αστυνόμοι με ένα πασέτο στο χέρι θα εξετάζουν το μήκος και το βάθος της λούμπας, του φρεατίου και όποιας άλλης κακοτεχνίας και ευθύς με το μυστρί θα τη βουλώνουν.
Για του λόγου το αληθές, ο δήμος Ζακυνθίων, αποτελώντας πιλοτικό πρότυπο για όλους τους υπόλοιπους στη χώρα ξεκίνησε την εφαρμογή του μέτρου!!!
Και για όσους απορούν ποιες είναι οι υπόλοιπες αρμοδιότητες… διαβάστε… ελέγχουν την τήρηση των διατάξεων που αφορούν την ύδρευση, τους όρους για τη χρήση των κήπων, των πλατειών, των παιδικών χαρών, των αγορών και των εμποροπανηγύρεων, επιβλέπουν τις διατάξεις που έχουν σχέση με το υπαίθριο εμπόριο και τις λαϊκές αγορές, μεριμνούν για την υπαίθρια διαφήμιση, για την τήρηση της καθαριότητας σε κοινόχρηστους και υπαίθριους χώρους,μετέχουν στην πρόληψη των πυρκαϊών σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους.
Επίσης, περισυλλέγουν τα εγκαταλελειμμένα οχήματα, ελέγχουν την τήρηση των διατάξεων που αφορούν τη λειτουργία των καταστημάτων, επιχειρήσεων, θεάτρων, κινηματογράφων και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, φροντίζουν για την τήρηση των διατάξεων για την ηχορρύπανση και την κοινή ησυχία, αφαιρούν άδειες οικοδομής για οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές στο ΙΚΑ και ελέγχουν την τήρηση των μέτρων για την προστασία των μουσείων, μνημείων, σπηλαίων και αρχαιολογικών χώρων.
Μην αγχώνεστε διότι κάθε νόμος έχει και το παραθύρι του… Η Δημοτική Αστυνομία που στελεχώνεται με προσωπικό λιγότερο των 50 ατόμων, ασκεί περίπου τις μισές αρμοδιότητες… ξεκινώντας απο τις τρούπες!!!




