Ζάκυνθος, 06/02/2012   24ωρη ροή ειδήσεων από τη Ζακυνθινή επικαιρότητα, τα Ιόνια Νησιά και τους απόδημους Επτανήσιους ανά τον κόσμο.             Επικοινωνήστε με την Ημέρα

Παγκόσμια Αγορά Ταξιδίου

Συντάκτης: Ημέρα τση Ζάκυθος    Θεματική κατηγορία: Σχόλια     Δημοσίευση: 10 Νοεμβρίου 2009

Ξεκίνησε χθες στο Λονδίνο και όπως κάθε χρόνο , η Παγκόσμια Αγορά Ταξιδίου (WTM)  που είναι ένα ζωντανό τετραήμερο γεγονός επιχείρησης με επιχείρηση το οποίο παρουσιάζει ένα ευρύ φάσμα των προορισμών και των τομέων της βιομηχανίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και στους διεθνείς επαγγελματίες ταξιδιού.
 Υπό τη σκιά της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης που πλήττει και τον ελληνικό τουρισμό, η υφυπουργός πολιτισμού και τουρισμού Άντζελα Γκερέκου επιχειρεί να βελτιώσει το κλίμα στη βασικότερη «πηγή» εισερχόμενου τουρισμού, τη βρετανική. Από το Λονδίνο όπου βρίσκεται με αφορμή τη διεθνή τουριστική έκθεση WTM, η κα Γκερέκου αναγνώρισε τις χρόνιες αδυναμίες του ελληνικού τουρισμού, όπως τη μεγάλη εποχικότητα, την εξάρτηση των αφίξεων από 5 ευρωπαϊκές χώρες αλλά και του ξεπερασμένου μοντέλου ανάπτυξης Ήλιος και Θάλασσα.
    Με βάση τα στοιχεία, η Ελλάδα την περασμένη χρονιά κατείχε μερίδιο 1,6% από την παγκόσμια αγορά με περίπου 50% από τους επισκέπτες της να προέρχονται από πέντε ευρωπαϊκές χώρες. Παράλληλα, το 50% των αφίξεων των διεθνών επισκεπτών, πραγματοποιείται στο τρίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος-Σεπτέμβριος με 8.000.000 ταξιδιώτες ετησίως να διακινούνται μέσω τεσσάρων αεροδρομίων

ΧΡΗΣΙΜΑ




Σχολιάστε το άρθρο αφού συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Facebook