Σήμερα θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, οι μαθητές των ΕΠΑΛ και της ΕΠΑΣ, που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη των σχολείων τους στον Άγιο Κήρυκα από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας.
Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τα γνωστά κτιριακά προβλήματα, τονίζοντας ότι θέλουν άμεση παρέμβαση των συνεργείων, προκειμένου να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν και κάτι τέτοιο προς το παρόν είναι αδύνατο, αφού μόλις στις 22 του μήνα πραγματοποιήθηκε η δημοπρασία για τις παρεμβάσεις στο χώρο και αν δεν υπάρξουν ενστάσεις και άλλα γραφειοκρατικά κολλήματα, ο εργολάβος θα πιάσει δουλειά τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου.
Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί νέα γενική συνέλευση από τους μαθητές, όπου θα θέσουν ξανά επί τάπητος όλα τα ζητήματα και θα αποφασίσουν τί μέλλει γενέσθαι. Την ίδια ώρα πάντως, από τις διευθύνσεις των σχολείων τους αναφέρεται ότι για τα άλλα δύο ζητήματα που κινητοποιήθηκαν οι μαθητές, έχει σημειωθεί πρόοδος, εφόσον εγγυώνται τη λειτουργία του τμήματος βρεφοκομίας, ενώ οι μεταγραφές μαθητών συνεχίζονται ως και τις 15 Οκτωβρίου.
Το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ως και σήμερα τα σχολεία, το οποίο ωστόσο, δεν έχει γίνει εμφανές ακόμα λόγω του ότι δεν λειτουργούν, είναι η έλλειψη καθηγητών και μάλιστα σε σημαντικές ειδικότητες με πολλές ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα.
Σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν γίνει ως και σήμερα γνωστά, δεν έχουν ακόμη διοριστεί τέσσερις ηλεκτρολόγοι καθηγητές και πέντε μηχανολόγοι, ενώ μεγάλα κενά υπάρχουν στους νοσηλευτές και της κομμώτριες. Πρόκειται για καθηγητές με πολλές ώρες διδασκαλίας την εβδομάδα, οι οποίες δεν θα διδάσκονταν ακόμη και αν λειτουργούσαν τα σχολεία, στα οποία φοιτούν περίπου 400 μαθητές στα ΕΠΑΛ και 60 στην ΕΠΑΣ.
Η τελευταία, όπως αναφέρεται από το διδακτικό προσωπικό, υπολειτουργεί, λόγω των μεγάλων ελλείψεων και του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν μόνιμοι καθηγητές, που να καλύπτουν τις συγκεκριμένες θέσεις.




