Αγανακτισμένοι από την κατάσταση που επικρατεί με την καθαριότητα στην περιοχή τους, δηλώνουν 24 κάτοικοι και επιχειρηματίες της οδού “Λεωνίδα Ζώη”, στη διασταύρωση με την Λεωφόρο Δημοκρατίας, που βρίσκεται δίπλα από το κτίριο του παλαιού Εργατικού Κέντρου.
Στο σημείο βρίσκονται πέντε κάδοι του Συνδέσμου Καθαριότητας, οι οποίοι στις περισσότερες ώρες της ημέρας, λόγω και των καταστημάτων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, είναι γεμάτοι με σκουπίδια, πολλά από τα οποία βρίσκονται εκτός αυτών. Η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη το καλοκαίρι, ενώ η δυσοσμία είναι έντονη ακόμη και σε ώρες που δεν υπάρχουν απορρίμματα.
Σε μια προσπάθεια να βρεθεί επιτέλους λύση, κάτοικοι της περιοχής συγκέντρωσαν υπογραφές σε κείμενο που κατέθεσαν στο Σύνδεσμο Καθαριότητας, κάνοντας λόγο για σοβαρότατο πρόβλημα δημόσιας υγείας, χαρακτηρίζοντας αφόρητη την κατάσταση.
Όπως επισημαίνουν “η περιοχή είναι εξαιρετικά βρώμικη, το οδόστρωμα και το πεζοδρόμιο σε μεγάλη έκταση είναι ρυπαρά και ολισθηρά, απορρίμματα και υπολείμματα τροφών είναι διασκορπισμένα γύρω από τους υπάρχοντες κάδους, επικρατεί χαρακτηριστική και έντονη δυσοσμία και φυσικά αφθονούν τα ποντίκια, οι κατσαρίδες και κάθε είδους έντομα”.
Παράλληλα, ζητούν την απομάκρυνση των κάδων από το σημείο και το συχνό καθαρισμό της περιοχής, ενώ όπως επεσήμαναν στις απαντήσεις που έλαβαν από το Δήμο τους ειπώθηκε ότι συμφέροντα δεν επιτρέπουν την αλλαγή της κατάστασης.
Αρκετοί φέρονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις διαμαρτυρίες τους προς κάθε κατεύθυνση, λέγοντας ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα, αφού εκτός των άλλων η συγκεκριμένη εστία μόλυνσης, βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πόλης και αποτελεί αρνητικό αξιοθέατο, για τους χιλιάδες τουρίστες που διέρχονται από εκεί.




